tiistai 21. tammikuuta 2014

Montereyn akvaario


Montereyn akvaario on Kalifornian akvaarioista ehkä se kuuluisin. Monterey on pieni rantakaupunki sitä kuuluisaa Highway 1:stä ajettaessa alaspäin San Farnciscosta. Sillä on ollut värikäs historia niin satama- kuin kalastuskaupunkinakin. Ajelimme Montereyhin viime viikonloppuna viettämään sunnuntaipäivää.

Akvaario on ihan kaupungin keskustassa, Cannery Row:lla. Cannery Row on saanut nimensä sen monista vanhoista sardiinin purkittamistehtaista. Viimeinen tehdas suljettiin vuonna 1973 mutta vanhat tehdasrakennukset on jätetty kadulle, ja niiden tiloissa toimii erilaisia ravintoloita ja kauppoja. Montereyssä kannattaa kierrellä muutenkin kuin vain käydä akvaariossa. On mukavaa käveleskellä rantakatua pitkin ja nauttia raikkaasta meri-ilmasta. Fisherman's Wharfin eli vanhan satama-alueen luota löytyy kymmeniä kala- ja äyriäisravintoloita sekä paljon matkamuistomyymälöitä.


Cannery Row

Hyvä aika akvaariossa vierailulle on nimenomaan talvella. Kesä on sesonkiaikaa jolloin joutuu taistelemaan väenpaljouksia vastaan. Akvaariossa on näkemistä moneksi tunniksi ja ihan kaikenikäisille, kannattaa siis varata paljon aikaa. Lippu maksaa aikuiselta $39.95 ja $24.95 lapsilta (3-12 v.) (2014), varsin arvokasta siis. Mutta akvaario on hyvin pidetty, viihtyisä ja se on tuottoa tavoittelematon yritys jonka tulot ohjataan paikan ylläpitoon, eläintutkimukseen ja loukkaantuneiden luonnoneläinten hoitamiseen. Päivän mittaan voi ottaa osaa erilaiseen ohjelmaan pingviinien ruokinnasta aina erilaisiin merielokuviin saakka. Perheen pienimpiä ainakin kiinnostavat koskettelualtaat joissa voi tunnustella erilaisia merileviä ja jopa sinne tänne liihottelevaa merirauskua. Yläkerrassa on lapsille myös erillinen leikkialue jossa pääsee läträämään vedellä tai leikkimään muuten vaan. Tosin värikkäiden kalojen, merilintujen ja saukkojenkin katseleminen on aika hyvää viihdykettä. Akvaarion kahvilasta saa purtavaa niin pienempään kuin isompaankin nälkään ja lahjatavarakaupasta voi ostaa akvaarioaiheisia matkamuistoja.Meille mielenkiintoisimmaksi kohteeksi muodostuivat erilaiset värikkäät meduusat ja ehdottomasti jättikokoinen mustekala.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti