sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Jericho Canyon Vineyard


Taannoisella Napa Valleyn viinimatkalla lokakuussa vierailimme Jericho Canyon Vineyardilla Calistogassa. Se on ehdottomasti mainitsemisen ja vierailemisen arvoinen paikka niille, jotka sillä suunnalla liikkuvat. Tämä "boutique"viinitila on perheyritys ja todennäköisesti tapaat vierailullasi joko isäntäpariskunnan, heidän poikansa tai pojan vaimon. Jericho Canyon on myynyt omia viinejä vasta kahdeksan vuotta, sitä ennen sen rypäleet myytiin muille viinintuottajille.

Kapean ja mutkaisen pikkutien jälkeen, puiden takaa piilosta löytyvät vihdoin viinitilan rakennukset. Meitä vastassa on tilallisen pojan vaimo Tara, joka ensiksi ohjaa meidät pienelle kävelylle ulkona. Ihmettelemme hetken, mutta kiipeämme kuitenkin kiltisti rinnettä ylös viiniköynnösten välistä. Kun pysähdymme ja käännymme ympäri, avautuu edessämme upeaakin upeampi maisema, ja ymmärrämme miksi meidät laitettiin kapuamaan rinnettä pikkukengissä. Ylhäällä kirkkaan sinistä taivasta vasten ovat vuoret, sen alapuolella kukkulan päällä on perheen talo ja talon alapuolella oleva rinne on täynnä vihreänä kukoistavia viiniköynnöksiä. Haukomme henkeämme. Oppaamme on erittäin asiantunteva ja kertoo meille viinin rinneviljelyn haasteista, luonnonmukaisesta viljelystä ja maaperän uusiutumisesta.

Siirrymme sisälle ja saamme maistaa jo puristettuja, juuri tynnyriin suljettavia rypäleitä. Sen jälkeen kuljemme tankkien ohi viinikellariin joka on vuoreen louhittu tunneli. Sisustus on yksinkertainen mutta tyylikäs. Viinien hinnat ovat Napa Valleyn tapaan hieman yläkantissa, ja niitä myydään ainoastaan kuuden pullon laatikoissa. Toisaalta, tuotanto on pientä, eikä viinejä ole saatavissa muutoin kuin suoraan viinitilalta ja muutamissa erikoiskaupoissa. Ihastumme etenkin talon Sauvignon Blanciin joka on ihanan raikas ja erilainen. Oppaamme Tara kertoo, että viini saa erikoisen luonteensa kivisestä kasvualustasta ja sen mineraaleista. Tämä viini säästetään ehdottomasti erikoistilaisuuteen!


Jos haluat nähdä sitä "oikeaa" viinitilan elämää, tähän paikkaan kannattaa tutustua. Tällä viinitilalla myydään vain viiniä, ei ole mitään lahjatavarakauppoja tai piknik -alueita, ei ihmispaljoutta tai jonoja kuten monissa muissa Napa Valleyn paikoissa. Vierailijoita on rajoitetusti, ja viininmaisteluita saa vain ajanvarauksella. Tutustumisen arvoinen paikka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti