lauantai 25. tammikuuta 2014

17 Mile Drive ja Carmel

Viime sunnuntaina Montereyn akvaariossa vierailun jälkeen ajelimme maisemareittiä pitkin Carmelin pikkukaupunkiin. 17:sta mailin reitti (17 Mile Drive) lähtee Montereystä, ja kulkee pitkin Del Monten metsää rannalle suljetulle asuinalueelle, jonne pääsee sisään maksamalla pääsymaksun. Aidatun alueen sisäpuolella on upeita taloja, mahtavia rantamaisemia ja kuuluisia golf -kenttiä. Ihan mukava ajelu ja hyvä tärppi, jos haluaa näyttää hienoja maisemia vierailijoille. Tässä ajamamme reitti:



Näytä suurempi kartta


Portteja alueelle on yhteensä neljä ja pääsymaksu on $10 per auto (2014). Mukaan jokainen pääsymaksun maksanut saa alueen kartan, mutta reittiä on helppoa seurata ilmankin sillä tien keskellä kulkee punaisella maalattu katkoviiva. Joka puolella alkaa pian näkymään viheriöitä ja lippuja, sillä alueella on yhteensä kahdeksan golfkenttää. Niiden takana kimaltelee turkoosi meri. Näistä kaikista golfkentistä kuuluisin lienee Pebble Beach Golf Links. Siitä, ja Pebble Beach Resortista lisää seuraavassa postauksessani. Tällä kertaa me keskityimme ihailemaan merta ja upeaa maisemaa, ja pysähdyimme muutaman kerran ottamaan kuvia.











Reitin kuuluisin nähtävyys on Lone Cypress joka on yksi Amerikan kuvatuimpia puita, ja alueen symboli. Se esiintynyt monessa mainoksessa ja  esitteissä, sekä alueella on kuvattu myös useampi elokuva. Lone Cypress on lajiltaan Montereyn sypressi joka on kotoisin siis tältä seudulta. Sen uskotaan olevan noin 250 vuotta vanha. Muita nähtävyyksiä ovat muun muassa Bird Rock ja Ghost Tree. Ghost Tree saa nimensä erittäin vaarallisesta extreme surffauspaikasta joka on tällä hetkellä suljettu surffaajilta sen vaarallisuuden takia. Kun ajelimme kohti tätä yksinäistä puuta, sankka sumu alkoi lähestyä meitä mereltä ja peittikin parhaan näkyvyyden puulle. Tässä kuitenkin Lone Cypress aikaisemmalta reissultani ja nyt sumun ympyröimänä.







Meidän seikkailu päättyi Carmelin rantakaupunkiin jossa kiertelimme hetken ja söimme sitten illallista. Carmel on suosittu turistikaupunki joten kannattaa varautua siihen, että ravintolat ovat usein täynnä ja hinnat ovat korkeammat kuin muualla. Kaupungin keskusta on kuitenkin tosi kiva ja voit lounastaa vaikkapa Clint Eastwoodin entisessä ravintolassa. Jos olet fani, vierailet tietenkin myös hänen nykyisessä paikassaan hieman kauempana keskustasta, ravintolan nimi on Mission Ranch. Kuuleman mukaan hän itse on vakioasiakas. Clint on aikoinaan toiminut Carmelin pormestarina, ja omistaa yhä talon kaupungissa sekä tiettävästi myös Pebble Beachillä. Eastwoodin elokuva Yön painajainen on myös kuvattu kokonaisuudessaan täällä. Pidä siis silmäsi auki, sillä et tiedä kehen täällä törmäät! Kannattaa käydä myös Carmelin rannalla, ainakin ihailemassa maisemia.


Carmelin suosituin karkkikauppa josta voi ostaa myös montaa erilaista lakritsaa.


Keskustassa on monia hauskoja taloja.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti