tiistai 20. toukokuuta 2014

Road Trip 2014 (Day 4); Vuoristomaisemissa


Viimeinen päivä sukulaisten luona ennen kuin matka jatkuu kohti etelämpää Utahia. Aamukahvin jälkeen (omalla kohdallani jo vähän aamukahvin aikanakin) päätettiin äkkiä hypätä autoon, ja hurauttaa Timpanogoksen vuorelle ihmettelemään vuoren läpi vievää luolastoa.

Timpanogoksen luolalle oli vain vajaan puolen tunnin matka sukulaistemme luota.  Se kuuluu luonnonpuistoihin sillä se on saanut National Monument maininnan. Luolalle päästyämme ymmärsimme kuitenkin nopeasti, että haaveen luolassa käynnistä voi meidän osalta unohtaa. Luolalle patikoidaan ensin tunti erittäin jyrkästi ylöspäin. Sen jälkeen ollaan sisällä pimeässä luolassa tunti jonka jälkeen patikoidaan taas tunti alaspäin pois luolasta. Luolaan ei myöskään voi ottaa sisään kantorinkkaa lapselle sillä se monessa kohtaa erittäin ahdas. Sen olisi voinut ottaa mukaan luolan ovelle saakka mutta siihen se olisi sitten jäänytkin, sillä luolasta tullaan ulos toisesta päästä luolaa, ihan eri puolelle aluetta. Pientä epäröintiä herätti ensin kaksivuotiaan kantaminen luolassa tunnin verran mutta kun lopullinen niitti oli nähdä kuinka rankka patikointi on ennen kuin on perillä, ei yksin meille vaan lähinnä mukana oleville kahdelle viisivuotiaalle. Niimpä päädyimme vaan tekemään pienen lenkin puistossa muuten ja palasimme sitten kotiin lounaalle.


Aikamoinen kipuaminen luolalle... se on tuo pieni musta piste tuolla keskellä.


Iltapäivällä suuntasimme takaisin vuoristoon. Tällä kertaa Sundancen pikkukylään joka toimii talvisin hiihtokeskuksena. Sundancen alueen kehittäjä on näyttelijä Robert Redford joka osti alueen ja alkoi kehittämään alueen palveluita. Se on parhaiten tunnettu vuosittaisesta Sundancen filmifestivaalista. Näin kesäaikaan keskuksessa voi käydä patikoimassa tai maastopyöräilemässä, ja siellä on mukavia pikkuravintoloita. Me menimme hiihtohissillä ylös rinteen päälle ja teimme pienen patikkaretken ihaillen vuoriston lumisia maisemia. Sen jälkeen yritimme bongata Robert Redfordia kahvin merkeissä mutta emme olleet siinä kovin onnekkaita.Kotimatkalla vielä koukkasimme näköalapaikan kautta. Ylhäältä vuoren reunalta näkyi koko Lake Utah -järvi ja kaikki kaupungit sen rannalla. Siihen on hyvä päättää sukulaiskierros. Huomenna uudet tuulet ja uudet reitit!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti