maanantai 1. syyskuuta 2014

Suomen matka 2014; Putin juustoa ja muita herkkuja

Ensimmäiset lomapäivät on menneet lähinnä lepäillessä mummolassa ja syödessä Suomen herkkuja. Suurin osa kavereistahan on viikolla töissä ja olemme viettäneet aikaa lähinnä perheen kanssa ja shoppaillen. Aina tulee niin kova kiire kotiinviemisten kanssa, että nyt kun kerran ensimmäinen lomaviikko on ollut hiljaiseloa, on hoidettu tuliaisostokset suurimmaksi osaksi jo pois alta.

Pääsimme maistamaan myös sitä kuuluisaa "Putin juustoa" joka on päässyt Suomen markkinoille Venäjän pakotteiden takia. Muuten herkkuja joita olen kaivannut ovat tietenkin ne perinteiset ruisleivät ja karjalanpiirakat, mutta myös etenkin irtokarkit ja suomalainen jäätelö. Lapselle kotiinviemisiksi lähtee ainakin Muumi -keksejä ja niin hassulta kuin se kuulostaakin, kuviollista pastaa. Pasta on ollut meillä viime aikoina kovassa huudossa mutta amerikkalaisten ajatus lapsille suunnatusta pastasta on lähinnä joko makaroonia juustolla tai valmispastaa valmiissa kastikkeessa purkista suoraan lautaselle. En ole niitä ostanut koska ne tuntuvat melkoisilta säilöntäainepommeilta. Täältä Suomesta sen sijaan, löysin eläinkuviollista pastaa ja sydämen mallista kuivapastaa. Vielä lähempänä kotiinlähtöä, täytyy ostaa myös Halloum -juustoa. Sitä on meillä kotona usein vaikea löytää ja se on tosi kallista.
Olen ollut aina sitä mieltä, että suomalaiset osaavat tehdä karkkia. Kaikki irtokarkit, etenkin suklaiset sellaiset ovat suurinta herkkuani. Nykyään saa jopa Pätkis -paloja irtokarkkilaarista. Samoin Susu -palat, noitapillit ja liitulakut pakataan matkalaukkuun. Tuliaisiksi tutuille viedään yleensä Geishaa. Nam nam! Joku juju on myös suomalaisella jäätelöllä. Se on vaan kertakaikkiaan parempaa kuin amerikkalainen jäätelö.

Yksi asia on kuitenkin mitä kaipaan jo nyt kotoa. Ne ihanat, tuoreet hedelmät ja terveelliset snacksit lapselle. Täällä ei vaan ole myynnissä tai tarvetta kaikenlaisille mukaan otettaville valmisvälipaloille ja terveellisimmille naksuille, liikenteessä kun ei yleensä olla koko päivää kerralla lasten kanssa kuten me. Yritin sitten etsiä viinirypäleitä evääksi ja olin ihmeissäni kun niitä ei meinannut löytyä. Meillä niitä on ihan joka kaupassa isot hyllyt. Lopulta löytyi pieni rasia kirpeän makuisia rypäleitä mutta hyvin nekin eväästä menivät.3 kommenttia:

 1. Käykää kotona IKEAsta hakemassa hirvi-kuviopastaa. Taitaa olla organicia ja löytyy sekä vehnä että täysjyvänä!

  Minäkin ikävöin suunnattomasti hedelmä- ja vihannestarjontaa ja esim viimeiset "pupukeksit" syötiin viikonloppuna.

  VastaaPoista
 2. Mun on ikävä irtokarkkeja. Äiti tulee lokakuussa käymään ja saa tuoda mulle ainakin pari kiloa :) Hyvää Suomi lomaa teille.

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Ja hei kiitos vinkistä, täytyy katsastaa Ikea heti kun nämä pastat on syöty. En ole koskaan hoksannut katsoa siellä pasta hyllyä. Ja pupukeksit on meilläkin hitti.

  Irtokarkit on niin nam!

  VastaaPoista