perjantai 24. lokakuuta 2014

Suomen matka 2014; Turistina Tukholmassa


Ihana aurinkoinen ja kesäinen päivä! Kaunistakin kauniimpi Tukholma! Veneilyä, nähtävyyksiä, jäätelöä, katkarapuvoileipiä ja siideriä, vanhoja rakennuksia... voiko parempaa matkapäivää enää ollakkaan. Rakastuimme Tukholmaan!
Kävelimme suoraan Viking Linen terminaalista Scandic Sjöfartshotellille jonne jätimme laukut säilytykseen. Tarkoitus oli myös syödä aamupalaa hotellillamme mutta harmiksemme talo oli täyteen buukattu, evätkä he siitä syystä ottaneet ylimääräisiä varauksia aamiaiselle. Lähiympäristössäkään ei näyttänyt olevan mikään paikka vielä auki, ja lapsilla nälkä kurni vatsassa. Aikuisilla pakotti kahvihammasta. Ainoa auki oleva ravintola löytyi kulman takaa. Kiitos McDonalds! Se ei totisesti olisi ollut meidän ensimmäinen valinta jos vaihtoehtoja olisi ollut tarjolla, mutta nyt kumminkin saatiin nälkä kuriin, kahvit juotua ja vaippa lapselle vaihdettua, niin että pystyimme alkaa suunnittelemaan seuraava siirtoa.

Yksi reissumme päänähtävyyksistä oli Vasa-museo. Mieheni on tästä puhunut jo pari vuotta, ja Vasa -laivaa ei jätettäisi näkemättä nyt kun näin lähellä oltaisiin. Hyppäsimme Slussenilta lähtevään lauttaan, jolla pääsimme ihan Vasa-museon lähelle, ja samalla saimme ihailla maisemia veden päältä ja nauttia auringosta. Olimme museolla jo ennen avaamisaikaa joten ehdimme mukavasti syömään jäätelötkin ennen kierrosta.

Vasa oli Ruotsin kuninkaan Kustaa II Adolfin laiva, joka upposi sen neitsytmatkalla vuonna 1628. Se makasi meren pohjossa aina vuoteen 1961 saakka, jonka jälkeen se nostettiin ihmisten ihailtavaksi. Aikanaan, sen oli tarkoitus olla yksi suurimpia ja voimakkaimpia olemassa olevia sotalaivoja. Ainakin se oli taatusti yksi kauneimmista. Sitä ympäröivät lukuisat puiset patsaat, jotka esittävät muun muassa Raamatun hahmoja, antiikin jumalia ja Rooman ajan keisareita. Patsaiden oli tarkoitus suojella laivaa tuholta mutta ironisesti, niiden paino todennäköisesti auttoi laivaa uppomaan. Olipa kyllä hieno laiva kertakaikkiaan!Söimme Vasa-museossa kevyen lounaan ja lähdimme suuntaamaan seuraavaan kohteeseen. Väsynyt pikkuneiti nukahti syliini ja päätimme istuskella ja levähtää nurmikolla sillä aikaa, kun veljeni perhe käväisi akvaariossa. Loppupäiväksi oli varattu aikaa vanhan kaupungin kiertelemiseen. Siellä tietenkin katsastettiin Kuninkaanlinna, ihailtiin vanhoja taloja ja kuljeskeltiin pienillä kujilla. Ehdittimpä istua vähän terassillakin ja nauttia loppukesän auringosta ennen hotellille paluuta. Onnistunut päivä Tukholmassa ja ensi kerralla ehdottomaksi pidemmäksi aikaa!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti