lauantai 7. maaliskuuta 2015

Thanksgiving matka, osa 3; Kotimatka

Viimeisenä reissupäivänä ennen kotimatkaa, kävimme katsomassa Eurekan kuuluisimman nähtävyyden, Carson Mansionin.

Carson Mansion sijaitsee Eurekan vanhassa kaupungissa ja sen on sanottu olevan USA:n upein viktoriaanisen ajan talo. Hieno se kyllä olikin! Ja suuri! Valitettavasti vaan taloon ei pääse sisälle, sillä se on yksityisen herrasmiesklubin omistuksessa. Talo on rakennettu vuonna 1886. Otimme muutamat kuvat mansionista ja parista muustakin viktoriaanisesta talosta, ennen kuin lähdimme ajelemaan takaisin kohti Bay Areaa.


Carson Mansion

Kotimatka meni taas kerran jättiläispunapuu -teemalla. Ajoimme tällä kertaa toisen puoliskon Avenue of Giantsista joka jäi viime kerralla pimeän tultua ajamatta. Pysähdyimme muutaman kerran käveleskelemään metsään ja ihailemaan luontoa. Näimme paljon kaatuneita puita ja niiden mielettömän suuria juurikoita. Pienempien puiden rungot olivat täynnä kaunista vihreää sammalta ja pieniä sieniä. Nautimme metsän hiljaisuudesta ja raikkaasta ilmasta.

Viimeiseksi nähtävyydeksi tällä matkalla jäi Chandelier Tree eli drive-thru tree. Meille kerrottiin, että matkalla olisi ollut pari muutakin läpiajettavaa punapuuta, mutta tämä sattui sopivan ajomatkan päähän kun kaivattiin jo vähän jalottelua. Nämä läpiajettavat puut ovat yksityisessä omistuksessa, ja on jotenkin hassua, että he ovat keksineet tehdä tästä itselleen pienimuotoisen bisneksen. Puun näkemisestä ja läpi ajamisesta piti maksaa $5 (2014). Valtion omistamat vastaavat puut ovat tieteääkseni kaikki kansallispuistoissa eikä niiden läpi anneta ajaa autolla. Ei tietenkään ole hyvä, että ykstyiset voivat hakata näihin puuharvinaisuuksiin reikiä ja samalla tappaa ne. Erikoista oli, että meidän näkemämme puu oli sitkeästi sinnitellyt hengissä. Kolo puussa oli kyllä pelottavan ahdas ja näimmekin parin auton peruuttavan peloissaan pois tunnelista. Me säilyimme ilman naarmuja ja sain napattua kuvankin muistoksi.
Tankattuamme lahjatavarakaupassa vähän kahvia ja käytyämme vessassa, lähdimme tosissaan ajamaan kotia kohti. Vielä haaveilimme viinitilalla pysähtymisestä mutta sen verran alkoi olla virta vähissä, että se jäi toiseen kertaan. Melkein koko matkan pääsimme ajamaan ilman sadetta paitsi viimeisen puoli tuntia. Se tietenkin sotki liikennettä aika lailla ja matkaan tuli ehkä yksi ylimääräinen puoliska tuntinen, mutta pääasia, että ehjänä perillä ja hyvillä mielin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti