maanantai 4. elokuuta 2014

San Francisco Maritime ja Fort Mason


Monta hyvää blogiaihetta on jäänyt kirjoittamatta kaikenlaisten "muka" kiireiden vuoksi. Nyt kun ei ole pariin viikkoon reissuja tiedossa, mikäs sen parempi aika kirjoitella jo menneistä käyntikohteista ja retkistä. Aloitetaan vaikka kotoisasti täältä San Franciscosta parissa tulevassa postauksessa.

Muutama viikonloppu sitten ajelimme San Franciscoon viettämään sunnuntai -päivää. Tarkoituksena oli vierailla San Francisco Maritimessa eli merenkulun historiallisessa museossa. Museo on ihan San Franciscon turistialueen tuntumassa, vastapäätä kuuluisien Cable Carien lähtöasemaa, Hyde Streetin kulmalla. Aloitimme käynnin Visitor Centerissä sijaitsevasta museosta joka oli toisella puolella tietä varsinaisesta pääalueesta. Museossa vierähtikin hetki ihmetellen vanhoja tavaroita ja videoita siitä, miten alue on kehittynyt. Itse varsinaiset nähtävyydethän ovat ulkona satama-alueella. Eli ne upeat, vanhat laivat.
Meille tällä kertaa riitti ihan vaan ulkopuolelta laivojen katseleminen, mutta muutamaan niihin pääsee myös sisälle saakka maksamalla muutaman roposen. Käveleskelimme laituria pitkin lukien laivojen eteen laitettuja tietokylttejä, ja ihailimme kaukana näkyvää Alcatrazin vankilasaarta. Maisemat ainakin olivat komeat. Mieleen jäivät parhaiten 1890 -luvulla rakennettu Eureka ja vuonna 1914 Englannissa rakennettu Eppleton Hall. Muutkin laivat olivat kyllä hienoja!
Kävimme lounalla ihan museoalueen vieressä olevassa Capurro's nimisessä ravintolassa jolla oli neljä tähteä Yelpissä. Olimme liikkeellä jo aikaisin, ennen normaalia lounasaikaa, joten saimme pöydän jonottamatta ja saimme ruokailla rauhassa. Ruoka olikin tosi hyvää ja menu oli meripainotteinen, paljon rapua ja kalaruokia. Palvelussa sen sijaan olisi ollut ehkä parantamisen varaa, varsinkin loppuajasta kun ravintola alkoi täyttyä eri kieliä puhuvista matkailijoista. Saimme kuitenkin mahat täyteen, ja odottelun jälkeen myös laskunkin ja pääsimme jatkamaan matkaa.

Lopuksi kävimme kävelyllä Fort Masonilla eli armeijan vanhalla satama-alueella. Sen rakentaminen aloitettiin vuonna 1910 ja kun armeijan aikaiset ajoivat siitä ohi, se on ollut osa kansallispuistoaluetta. Nykyisin vanhoissa rakennuksissa toimii konferenssikeskus ja muitakin yrityksiä. Jollei Fort Mason muuten kiinnosta, ainakin kannattaa kiivetä sen vieressä olevan mäen päälle ihailemaan merimaisemaa joka sieltä ylhäältä aukeaa. Koko San Francisco Maritimen ja Aqua Parkin laituirit näkyvät kokonaisuudessaan taustalla tietenkin itse San Francisco.


2 kommenttia:

  1. Voi että on ikävä takaisin! Mekin söimme ihan sattumalta samassa paikassa ja yllätyimme positiivisesti, sillä odotukset eivät olleet korkealla Wharfin turreravintoloiden suhteen.

    VastaaPoista
  2. Ei muuta kuin matkasuunnitelmaa tekemään ;) Meilläkin ravintolan valinta menin sarjaan "äkkiä vaan lähimpään paikkaan ennen kuin lapsi väsähtää ja äidille iskee hangry -kohtaus". Ihan positiivinen yllätys!

    VastaaPoista