torstai 20. maaliskuuta 2014

Ratsastusta Tyynenmeren rannalla


Kevätsäiden innoittamana saimme koottua kasaan kivan tyttöporukan ratsastuspäivään meren rannalle. Eräänä lauantaina ajelimme aamupäivällä Half Moon Bayn kaupunkiin, joka on tunnettu kurpitsafestivaaleistaan, mutta myös lukuisista hevostiloistaan. Onneksemme sadepäivät olivat taakse jäänyttä elämää, ja aamuaurinko pilkisteli mukavasti pilvien lomasta kun saavuimme perille.
Olimme varanneet 1,5 tunnin ratsastusretken Sea Horse Ranchillä. Meidän porukkaan liittyi pari muutakin ratsastajaa sekä pari opasta. Ratsastimme rannan lähellä kulkevaa polkua pitkin metsään, jossa kahlasimme puron yli. Sen jälkeen matka jatkui leppoisasti rannalle ja sieltä takaisin. Maisevat olivat aivan mahtavat molemmin puolin. Toisella puolella Tyynimeri ja toisella puolella meren muotoilema punainen kallionseinämä. Valaita emme bonganneet mutta kaikenlaisia merilintuja kylläkin.


Ainoana miinuksena mielestämme oli se, että retki olikin melkein koko ajan pelkkää kävelyä vaikka olimme etukäteen sopineet, että saamme mennä myös lujempaa. Olen kerran ollut samaisessa paikassa ratsastamassa keskellä viikkoa, ja silloin pääsimme matkaan ihan kolmestaan meksikolaisen caballeron kanssa, ja saimme ravata ja laukata rannalla. Toki reissu on mukava hitaammallakin tahdilla isossa porukassa, ja sää oli ainakin mitä parhain. Puolentoista tunnin ratsastus maksoi $65 + tippi oppaalle (2014). Ranchiltä saa lainaksi ratsastuskypäriä tai halutessa voi ratsastaa ilmankin, mutta jokainen allekirjoittaa vastuuvapautus -lappusen ennen matkaan lähtöä. Tällä tallilla ratsastetaan lännenvarusteilla ja -tyylillä. Aamuvirkuille on tarjolla myös Early bird special eli sama retki halvempaan hintaan. Ratsastajat jaetaan eri ryhmiin ja hevoset sen mukaan kuinka paljon olet ratsastanut, eli myös ihan ensikertalaiset voivat osallistua retkelle.

Half Moon Bay on tosi kiva rantakaupunki ja siellä on paljon muutakin nähtävää ja tekemistä. Me kävimme ratsastuksen jälkeen haukkaamassa vielä lounasta ennen kotimatkaa. Ja samalla tuli suunniteltua vähän uusiakin ratsastusseikkailuja.


Kotiin lähtiessä, Half Moon Bayn liikenne näytti tältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti