tiistai 4. helmikuuta 2014

Viihdykettä perheen pienimmille; Ardenwood Historic Farm


Toissa viikonloppuna mietiskeltiin taas mikä olisi mukavaa viihdykettä perheen 1,5 -vuotiaalle. Koska viime aikoina kaikki eläimet ovat kovasti alkaneet kiinnostamaan, suuntasimme Ardenwoodin farmille joka on vain noin kymmenen minuutin ajon päässä meiltä, Fremontissa. Monelle kaupunkilaislapselle tämä paikka voi olla ainoa, missä pääsee kosketuksiin oikeiden kotieläinten kanssa ja näkee maalaiselämää.

Ardenwoodin farmia asuttivat alunperin George ja Clara Patterson jo 1850-luvulta saakka. He asuivat upeassa viktoriaanisessa talossa joka on edelleen tilalla, ja jossa järjestetään ajoittain erilaisia tapahtumia. Monenan jouluna olen suunnitellut osallistumista vikroriaaniseen joulujuhlaan mutta vielä se on käymättä. Ehkäpä ensi jouluna... taas. Pattersonin talon pihalla on viktoriaaninen puutarha joka jäljittelee alkuperäistä puutarhaa, ja talviaikaan siellä talvehtii perhosyhdyskunta. Farmi on edelleenkin toiminnassa eli viljelee samoja tuotteita kuin ennen vanhaan.


The Patterson House.

Kun menee paikalle oikeaan aikaan, pääsee mukaan ruokkimaan kotieläimiä tai voi osallistua tilan töihin. Syksyllä vietetään sadonkorjuujuhlaa jossa lapset pääsevät myös kokeilemaan sadon korjaamista. Kesäaikaan (huhtikuusta lähes joulukuuhun saakka) avoinna ovat myös farmia ympäri kiertävä juna, sepänpaja ja varustevaja. Tilan perällä on kaurispuisto mutta me emme ainakaan bonganneet yhtään ainutta kaurista. Sisäänpääsymaksu oli nyt talviaikana vaivaiset $3 aikuisilta ja $2 lapsilta (4-17v.) (2014). Kesällä pääsymaksut vaihtelevat joten kannattaa tarkistaa paikan nettisivuilta hinnat ja aukioloajat. Ja kannattaa ottaa mukaan evästä koska tilalla ei myydä ruokaa lainkaan, mutta piknikpöytiä ja -tuoleja on joka puolella.

Ihmeteltävää riitti pienille näissä ja monissa muissa eläimissä ja tilan vempaimessa:Kukko istui viereisellä pöydällä kun söimme eväitä ja muisti kiekua aina tasaisin väliajoin. Kanoja sen sijaan sai vähän varoa sillä ne kävivät ronskisti nappaamassa ruoat pienimpien lasten käsistä.


" Näinkö sitä maitoa äiti oikeasti saadaan?"

Kotiin lähtiessä, ihan sattumalta, huomasimme tämän pienen myyrän kaivamassa kolojaan pihamaalla.

Ihan mukava paikka. Ensi kerralla tähdätään tänne kesäaikaan ja tietenkin viimeistään silloin jouluna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti